7/04/2013

každý deň niečo mení.

Od piatku bývam striedavo na dvoch miestach. U Aarona a u Daphne, veľmi milej pani, ktorej strážim dom a starám sa o dva psíky (prípadne o ďalšie živočíchy). 
Sobota bola veľmi super. Connie a Ray, rodičia Daphne, bývajú v krásnom dome takmer na svahu hôr tu v Albuquerque. Všetky steny zdobili maľby, mnohé mali za sebou príbeh a niektoré dokonca maľovala sama Connie.V strede tejto galérie sa vynímalo krásne čierne krídlo. Ray a Connie sú čarovní, keď sa na nich spätne pozriem, veľmi mi pripomínajú uja Ľuda s tetou Perlou. Daphne, Connie a ja sme vyrazili na moving sale. Prišli sme do domu, z ktorého sa majitelia sťahovali a predávali úplne všetko - od kníh až po posteľné obliečky, nábytok, šaty, porcelán. Dom bol plný rôznych ľudí, každý behal sem a tam a snažil sa zohnať čo najlepšie kúsky. Po talianskom obede a zopár ďalších nákupoch sme sa vrátili späť do ich domu a chvíľu sme len tak debatili. Connie je veľmi zábavná a neuveriteľne elegantná, preto mi vždy lichotí, keď mi pochváli vlasy. Inak sa mi už viackrát stalo, že ma niekto cudzí na ulici alebo v obchode zastavil a povedal, že sa mu páčia moje vlasy :D. A to som si ich tak veľmi chcela ostrihať.

*


V nedeľu som bola prvýkrát v Grace Church na bohoslužbách. Vstávala som dosť skoro, ráno sme mali nácvik hudobnej skupiny v youth group room, teda v miestnosti, kde sa stretávajú teenageri. Zhromko bolo veľmi podobné ako to naše. Aaron ma predstavil a po skončení za mnou prišlo veľmi veľa ľudí, bolo to milé. Akurát je pre mňa ťažké zapamätať si toľko mien a ešte k tomu ich priradiť k tváram :).

hlavná sála v Grace Church + Martha, úžasná žena a hudobníčka :)

celý kostol je plný takýchto krásnych originálnych malieb, ktoré namaľovala jedna zo žien tu z grace church

youth group room a raňajšia skúška

priamo v teenagerskej miestnosti majú lezeckú stenu, možno to už konečne raz vyskúšam :D

nedeľné chvály

Uvedomila som si, že keď sa vraciam ku Gieslerovcom, je to takmer akoby som sa vracala domov. Sú to úžasní ľudia a som im za všetko veľmi vďačná. A ľúbim tie tri decká! :)

Owen, jeden z mojich najlepších amerických kamarátov :)

Tento týždeň som veľa času strávila osamote v nádhernom dome. Vlastne ani nie tak celkom osamote, spoločnosť mi robili dva psíky, čo by ma za normálnych okolností desilo, ale akosi sa mením v tejto Amerike a moje strachy sa postupne lámu :D. Napríklad už sa pravdepodobne nebudem báťani slovenských pavúčikov, keďže som zistila, že na svete sú aj väčšie :D. Môj pobyt osamote s takýmito zvieratkami mi však pomáha viac sa klásť do Božích rúk a spoliehať sa na to, že keď mám Jeho, nič sa mi nestane a cítim, že ma pomaly robí silnejšou. Alebo mi pošle niekoho, kto mi rád pomôže a zaistí môj pokojný spánok :).

dom Daphne 
krásna veranda!

s takýmto výhľadom na golfové ihrisko
moja izba

a posteľ
a každé ráno tu chodia hádzať noviny ako vo filme! :D

ďalej už vedie len poľná cesta s krásnym výhľadom na hory


Včera večer som bola na Bible Study skupinke, spoznala nových ľudí a bolo to veľmi fajn :). Dnes som bola na dvoch filmoch, ráno s Aaronom, Grantom a Prestonom na World War Z (odkedy som tu, videla som snáď viac akčných filmov ako za celý svoj život doteraz :D a teším sa z toho!), na super obede s Joshom a nakoniec sme celá rodina šli na Monsters University a keďže je dnes 4. júla, americký Deň nezávislosti, večer si pôjdeme pozrieť ohňostroj. Už sa teším! :)